onsdag 22 augusti 2012

Getosttårta med semitorkade tomater

Kikki hade med sig denna bad boy till kräftskivan. Himla gott. Receptet är från Coop. Den här måste ni prova!


Getosttårta med semitorkade tomater

10 portioner200 g torkade fikon
150 g valnötter
500 g getost (chèvre)
2 dl crème fraiche
1 sats semi-torkade tomater alt 250 g marinerade soltorkade tomater
ett par kvistar färsk timjan

Semitorkade tomater:
1 kg halverade körsbärstomater
3 oskalade fäska vitlöksklyftor
0,5 dl olivolja
1 msk honung
1 halverad citron
1 tsk salt

Mixa fikon och nötter i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten av en springform, 24 cm i diameter.
Grädda i ugnen på 150 grader cirka 10 minuter. Låt svalna.
Mixa getost och crème fraiche i en matberedare. Häll blandningen i formen. Låt stelna i kylskåp minst 1 timme.
Lossa kakan från formen och fördela torkade tomater ovanpå. Garnera med ett par kvistar färsk timjan.

Semitorkade tomater

Lägg tomater och vitlöksklyftor på en plåt. Ringla över olivolja och honung. Pressa över citronen och lägg halvorna på plåten. Salta och sätt in i ugnen cirka 1,5 timme. Plocka bort citronhalvorna när tomaterna är klara. Pressa ur vitlöksklyftorna ur skalen över tomaterna och vänd runt.

Tips

Lägg de tomater som blir kvar i en burk och häll olivolja över så att det täcker tomaterna. Håller cirka 3 veckor i kylskåp.


-Mama Skogly ♥

6 kommentarer:

  1. Låter så himla gott! Väldigt spännande recept! :)
    Ha en fin kväll!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Vilken temperatur ska man ha? På botten och sen på tomaterna? :)

    Lät sjukt gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Cathrin, det ska vara 150 grader på båda enligt Coop.

      Radera
  3. Stelnar osten och creme fraichen tillräckligt bara genom att stå i kylskåpet? Det känns som om den kommer bli väldigt lös?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är min kompis som har gjort denna, ochon följde receptet, så det räknar jag med.

      Radera