söndag 9 september 2012

Daim i mikron

Ännu ett recept från Matklubben. Jag la till chokladen ovanpå och det blev supergott. Kanske ett tips till julgodiset. Det vet jag att min kollega Annika ser fram emot. Jag hade min mikro på 650 watt och lät det bubbla i 1 minut. Den blev ganska hård, men inte helt. Nedan ser nu originalreceptet med mitt chokladovanpåtillägg. Barnens reaktion:
-Mamma, gå och gör mer!


Daim i mikron

2 msk socker
1 msk O'boy
1 msk smör
1 msk mörk sirap
1 msk vetemjöl

riven, ljus blockchoklad

Börja med att mäta upp smör, socker, sirap och oboy i en djup tallrik eller skål som tål mikron.

Sätt in tallriken i mikron på cirka 700w. Ha inte på skyddet för då ser du inte vad som händer.

Sätt på mikron. Håll noga reda på ingredienserna, då smöret har smält tar du ut den.

Blanda och häll i vetemjölet. Blanda. Lägg i smeten i mikron igen. Då hela smeten "bubblar" kan du ta ut smeten. Ta fram bakplåtspapper och lägg den på bordet. Häll smeten på bakplåtspapper och smeta ut. Riv choklad över och låt stelna.

Daimen borde egentligen bli så hård så du ska kunna knäcka den. Men det är inte alltid det lyckas, man måste pröva sig fram. Trots att den blir lösare än menat så går den att äta. Riktigt gott både varm och svalnad.




-Mama Skogly ♥

4 kommentarer: