torsdag 24 januari 2013

Chokladfondant

Nyårsefterrätten, härligt chokladig. Vi serverade dem i formarna eftersom uppstjälpningen kan vara ett kritiskt moment.


Chokladfondant

4 portioner
4 msk strösocker
2 ägg
2 ägg, endast gulan
100 g smör
100 g mörk choklad, minst 70 %, mint- eller apelsinsmak
2,5 msk vetemjöl

Vispa socker, ägg och äggulor pösigt. Smält smöret i en kastrull och ta från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i det smälta smöret. Rör om tills chokladen har smält.

Blanda chokladsmeten med äggblandningen. Vänd ner mjölet.

Spritsa eller fördela med sked eller sprits smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen 7 minuter.

Stjälp upp på tallrikar. Skär ut ett snitt i varje fondant, så lite choklad rinner ut. Garnera med hallon, björnbär och citronmeliss. Gärna lite glass också. Pudra över florsocker.

-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Fegt att servera i formarna ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, Matte. Det var ju nyårsafton så där kör man inte med någe vardagsedge! ;)

      Radera
  2. Chokladfondant är nog ett av de bästa bakverk som finns!

    SvaraRadera
  3. Låter otroligt gott! Undrar om man kangöra sådant fast lchf-vänligt... ;)
    Svar på din fråga:
    Jag sklulle t ex byta ut nötmjöl mot hälften linfrö och hälften sesmfrön... Prova! det kanske funkar! :)
    Ha en fin fredag!
    kram kram
    //Lana

    SvaraRadera