Nyårsefterrätten, härligt chokladig. Vi serverade dem i formarna eftersom uppstjälpningen kan vara ett kritiskt moment.
Chokladfondant
4 portioner
4 msk strösocker
2 ägg
2 ägg, endast gulan
100 g smör
100 g mörk choklad, minst 70 %, mint- eller apelsinsmak
2,5 msk vetemjöl
Vispa socker, ägg och äggulor pösigt. Smält smöret i en kastrull och ta från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i det smälta smöret. Rör om tills chokladen har smält.
Blanda chokladsmeten med äggblandningen. Vänd ner mjölet.
Spritsa eller fördela med sked eller sprits smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen 7 minuter.
Stjälp upp på tallrikar. Skär ut ett snitt i varje fondant, så lite choklad rinner ut. Garnera med hallon, björnbär och citronmeliss. Gärna lite glass också. Pudra över florsocker.
-Mama Skogly ♥
Fegt att servera i formarna ;-)
SvaraRaderaJa, Matte. Det var ju nyårsafton så där kör man inte med någe vardagsedge! ;)
RaderaChokladfondant är nog ett av de bästa bakverk som finns!
SvaraRaderaLåter otroligt gott! Undrar om man kangöra sådant fast lchf-vänligt... ;)
SvaraRaderaSvar på din fråga:
Jag sklulle t ex byta ut nötmjöl mot hälften linfrö och hälften sesmfrön... Prova! det kanske funkar! :)
Ha en fin fredag!
kram kram
//Lana