tisdag 29 januari 2013

LCHF Friterade kycklingvingar

Det här är det närmaste jag kommit Kentucky fried chicken, och det var supergott. Ett tips bara, lukta inte i fläsksvålspåsen. Det luktar KRÄKS! Kan även tipsa att man ska äta upp allt direkt, det blir inte gott att värma i mikron.


LCHF Friterade kycklingvingar

en förpackning frysta kyklingvingar
ett gäng fläsksvålar (finns på Willys, 0 g kolisar)
grillkrydda (Caj P´s)
vitlökspulver
1 ägg
frityrolja

Tina kycklingen och salta. In i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter, tills de är klara. Låt svalna.

Krossa fläsksvålen i matberedare. I med grillkrydda och vitlökspulver.

Vispa upp ett ägg i skål. Doppa kycklingen i ägget och sen i svålblandningen.

Värm upp frityroljan i kastrull till ca 180 grader. I med kycklingen i någon minut tills de blivit gyllenbruna. Lägg upp på hushållspapper och låt rinna av. Njuuuut!

-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar