
Blomkålssoppa med löjrom
4 port
1 blomkålshuvud, ca 800 g
1 gul lök
1 dl vitt vin
8 dl grönsaksbuljong
2,5 dl grädde
(en klick sambal om man vill ha lite hetta)
salt och peppar
Dillolja:
1 dl kallpressad rapsolja
1 dl hackad dill
Till servering:
löjrom
Skär blomkålen i mindre bitar. Skala och hacka löken.
Koka blomkål och lök mjuka under lock i vin och buljong.
Mixa soppan slät med grädden.
Häll tillbaka i kastrullen och låt småkoka. Smaka av med salt och peppar.
Mixa oljan och dillen, ställ åt sidan.
Servera med sikrom och ringla dilloljan över.



-Mama Skogly ♥
Låter så gott! Blomkål har ju så fin och len smak i soppan! :)
SvaraRaderaDillolja låter också spännande!
Och vilken snygg form/tallrik! :)
Ha en toppen tisdag!
Kramar!
//Lana