måndag 18 februari 2013

Blomkålssoppa med löjrom

Ett recept från Elle Mat & Vin med en vinrekommendation till, nämligen Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Rosé Brut, Frankrike (7781), 109:-. "Torr, mycket frisk, bärig smak med inslag av smultron, kex och blodgrapefrukt." Både soppan och drycken var goda!



Blomkålssoppa med löjrom

4 port

1 blomkålshuvud, ca 800 g
1 gul lök
1 dl vitt vin
8 dl grönsaksbuljong
2,5 dl grädde
(en klick sambal om man vill ha lite hetta)
salt och peppar

Dillolja:
1 dl kallpressad rapsolja
1 dl hackad dill

Till servering:
löjrom

Skär blomkålen i mindre bitar. Skala och hacka löken.
Koka blomkål och lök mjuka under lock i vin och buljong.
Mixa soppan slät med grädden.
Häll tillbaka i kastrullen och låt småkoka. Smaka av med salt och peppar.
Mixa oljan och dillen, ställ åt sidan.
Servera med sikrom och ringla dilloljan över.







-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Låter så gott! Blomkål har ju så fin och len smak i soppan! :)
    Dillolja låter också spännande!
    Och vilken snygg form/tallrik! :)
    Ha en toppen tisdag!
    Kramar!
    //Lana

    SvaraRadera