Ett recept som jag hittade i hemkunskapspärmen. Blev väldigt najs. Jag använde kycklinginnerfilé och butter garam masala-kryddan jag fått av min fina vän Anette, straight from India. Please come again. Servera med t ex jasminris, naanbröd och raita eller tzatziki.
Chicken tikka masala
Antal portioner: 4
Färdigt på: 30 min
300 g kyckling
2 dl grädde
1 dl creme fracihe eller turkisk yoghurt
20 cm purjolök
1 st röd paprika
3 msk tomatpuré
1 msk finriven ingefära
1-2 krm koriander
1 st riven vitlöksklyfta
2 tsk garam masala
ev sambal
Bryn kycklingen i smör. Tillsätt vitlök och de hackade grönsakerna. Krydda med garam masala, koriander och ingefära.
Häll i grädden, creme fracihen och tomatpurén. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite sambal. Låt koka ihop så kycklingen blir genomstekt.
-Mama Skogly ♥
Oh, så gott! Det här måste jag testa! :)
SvaraRaderaSnyggt upplagt också! :)
Ha en toppen dag!
Kramar!
//Lana
Indisk mat är så mums och naan är så gott till!
SvaraRaderaGott... sparar receptet! Tror jag gjort något liknande någon gång, men vart det receptet är minns jag inte. :-)
SvaraRadera