fredag 15 februari 2013

Fläskrullader med parma och västerbottenspesto

Testade ett nytt recept från ICA som blev mumsigt och inte lika komplicerat som det låter. Man kan säkert byta ut fläskköttet mot kycklingfilé som man bankar ut. Jag bytte ut peston mot mitt eget recept och färskosten mot en med vitlökssmak. Sen gjorde jag en liten sås till också.



Fläskrullader med parma och västerbottenspesto

500 g benfri fläskkotlett i 1/2 cm tjocka skivor
1 paket parmaskinka (à 80 g)
100 g cream cheese med vitlök och örter
1 dl västerbottenspesto eller vanlig pesto
smör
salt och peppar

1.Sätt ugnen på 175°C.
2.Banka ut köttskivorna till dubbel storlek mellan 2 ark plastfilm. Salta och peppra lätt.
3.Bre ett tunt lager med pesto på köttet. Täck med parmaskinka. Bre på ytterligare ett tunt lager pesto samt färskost. Rulla ihop till rullar och fäst med tandpetare.
4.Hetta upp en stekpanna med olja. Bryn rullarna runt om. Salta och peppra. Ställ pannan i ugnen i ca 10-15 minuter.
5.Servera gärna med stekt potatis, tsatsiki och blandad sallad.

Balsamsås:

2 dl grädde
stekskyn från rullarna
1 msk balsamvinäger
2 msk av färskosten från ovan
0,5 köttbuljongtärning

Låt koka ihop medan rulladerna är i ugnen.

Västerbottenspesto

1 dl solroskärnor
0,5 kruka basilika
2 dl västerbottenost
1 vitlöksklyfta
citronsaft
0,5-1 dl olivolja
salt och peppar

Mixa allt utom oljan. Häll i oljan tills du får den konsistens du vill ha.







-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Gud vad gott! Det här måste jag göra nån gång! Mums, mums! :)
    Vad kul att kunna göra egen pesto som passar alla! :)
    Ha en toppen fredag!
    kramar!
    //Lana
    P.S.
    Jag har en vecka kvar till sportlov! :)

    SvaraRadera
  2. Västerbottenspesto låter riktigt gott! Önskar dig en fin helg!

    SvaraRadera