
Fläskrullader med parma och västerbottenspesto
500 g benfri fläskkotlett i 1/2 cm tjocka skivor
1 paket parmaskinka (à 80 g)
100 g cream cheese med vitlök och örter
1 dl västerbottenspesto eller vanlig pesto
smör
salt och peppar
1.Sätt ugnen på 175°C.
2.Banka ut köttskivorna till dubbel storlek mellan 2 ark plastfilm. Salta och peppra lätt.
3.Bre ett tunt lager med pesto på köttet. Täck med parmaskinka. Bre på ytterligare ett tunt lager pesto samt färskost. Rulla ihop till rullar och fäst med tandpetare.
4.Hetta upp en stekpanna med olja. Bryn rullarna runt om. Salta och peppra. Ställ pannan i ugnen i ca 10-15 minuter.
5.Servera gärna med stekt potatis, tsatsiki och blandad sallad.
Balsamsås:
2 dl grädde
stekskyn från rullarna
1 msk balsamvinäger
2 msk av färskosten från ovan
0,5 köttbuljongtärning
Låt koka ihop medan rulladerna är i ugnen.
Västerbottenspesto
1 dl solroskärnor
0,5 kruka basilika
2 dl västerbottenost
1 vitlöksklyfta
citronsaft
0,5-1 dl olivolja
salt och peppar
Mixa allt utom oljan. Häll i oljan tills du får den konsistens du vill ha.



-Mama Skogly ♥
Gud vad gott! Det här måste jag göra nån gång! Mums, mums! :)
SvaraRaderaVad kul att kunna göra egen pesto som passar alla! :)
Ha en toppen fredag!
kramar!
//Lana
P.S.
Jag har en vecka kvar till sportlov! :)
Västerbottenspesto låter riktigt gott! Önskar dig en fin helg!
SvaraRadera