onsdag 13 februari 2013

Mandelbröd

Fatta så glad man blir när svägerskan Ida kommer över med nybakat mandelbröd, fortfarande ljummet! Smakade som riktigt bröd, fast det är low carb. I like! Receptet är från Pernillas glutenfria. Ida tipsar om att brödet inte jäser upp speciellt mycket, så använd en liten brödform.

Glad alla ♥ dag kära läsare!



Mandelbröd

1½ dl mandelmjöl
½ dl pofiber
2 msk linfrön
2 dl riven lagrad ost
4 ägg
2 tsk fiberhusk
½ tsk salt
1 tsk bakpulver

Vispa äggen pösigt och häll sedan ner den rivna osten.
Blanda ihop dom torra ingredienserna mandelmjöl, pofiber, linfrön, fiberhusk, salt, bakpulver.
Rör sedan ner det i ägg och ostsmeten. Häll smeten i en smord ungsfast form (inte för stor form).
Grädda i mitten av ugnen 200 grader i ca 17-20 minuter.



-Mama Skogly ♥

5 kommentarer:

  1. Kanon bra recept! Sparar direkt! Alltid roligt med nya brödrecept som är lchf! :)
    Ha en toppen torsdag!
    När har ni sportlov? :)
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Vilken fin svägerska du har och brödet låter gott!

    SvaraRadera
  3. Ett bröd i min stil! låter jättegott!

    http://bakasockerfritt.blogg.se/

    SvaraRadera
  4. Vilken lyx att få nybakat som fortfarande är ljummet också, njutning absolut!

    Så klart får du använda våra recept, det är ju därför dom finns där, vi blir bara så glada att någon vill prova dom:) Hoppas att du tycker att det blir gott,

    ha en fin hjärtekväll,
    kramar

    SvaraRadera