fredag 15 februari 2013

Kycklingcannelloni med färskost

Det blev en kortare arbetslagsfest för mig ikväll. Monica, min fina kollega, har hund, så jag var förberedd, men det hjälpte inte. Min allergi sa tack och hej så det var bara att köra hem. Men jag hann med att bjuda på lite tilltugg och bli bjuden på en underbar varmrätt. Fick min som special, gratinerad utan pastan och med en matig sallad till. Fick även med mig efterrätten hem, även den utan socker och mjöl. I like! Har bytt ut lightprodukterna i receptet mot the real deal.



Kycklingcannelloni med färskost

4 portioner

Tillagningstid: 45 min.

5 dl finhackat kycklingkött,
grillat eller kokt (t ex köttet från
2 kycklingklubbor)
1 dl keso
2 dl färskost, av philadelphiatyp
0,5 dl finskuren gräslök
0,5 msk hackad, färsk rosmarin
1,5 msk tomatpuré
1 liten vitlöksklyfta
8 färska lasagneplattor (ca 400 g)
1 mozzarellaost
1 dl grädde
1 dl riven parmesan
salt och svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklinghacket i en bunke med keso, färskost, gräslök, rosmarin och tomatpuré. Pressa i vitlöken och mosa ihop allt väl med en gaffel. Smaka av med salt och peppar.
Fördela röran på lasagneplattorna och rulla ihop till rullar. Lägg dem i en ugnssäker form med skarven nedåt. Riv över mozzarellan med händerna och häll på grädden. Strö över parmesan och dra några tag med svartpepparkvarnen.
Grädda cannellonin i mitten av ugnen i 25–30 minuter tills de har fått fin färg och är mjuka.
Servera med en god sallad.





-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Man kan säkert omvandla det receptet och laga det med lchf-lasagneplattor! :)
    Fyllningen låter jättegott!
    Ha en fin helg!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera