
Kycklingcannelloni med färskost
4 portioner
Tillagningstid: 45 min.
5 dl finhackat kycklingkött,
grillat eller kokt (t ex köttet från
2 kycklingklubbor)
1 dl keso
2 dl färskost, av philadelphiatyp
0,5 dl finskuren gräslök
0,5 msk hackad, färsk rosmarin
1,5 msk tomatpuré
1 liten vitlöksklyfta
8 färska lasagneplattor (ca 400 g)
1 mozzarellaost
1 dl grädde
1 dl riven parmesan
salt och svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklinghacket i en bunke med keso, färskost, gräslök, rosmarin och tomatpuré. Pressa i vitlöken och mosa ihop allt väl med en gaffel. Smaka av med salt och peppar.
Fördela röran på lasagneplattorna och rulla ihop till rullar. Lägg dem i en ugnssäker form med skarven nedåt. Riv över mozzarellan med händerna och häll på grädden. Strö över parmesan och dra några tag med svartpepparkvarnen.
Grädda cannellonin i mitten av ugnen i 25–30 minuter tills de har fått fin färg och är mjuka.
Servera med en god sallad.


-Mama Skogly ♥
Man kan säkert omvandla det receptet och laga det med lchf-lasagneplattor! :)
SvaraRaderaFyllningen låter jättegott!
Ha en fin helg!
Kram
//Lana