Min facebookvän Anna postade en bild på sin son som gjort hastbullar, så det lät som nåt kidsen kunde vara med och göra. Receptet är från Hemmets veckotidning.

Fyllda hastbullar
Det här behövs för ca 24 st:
7 1/2 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 1/2 dl socker
150 g smör eller margarin
3 dl mjölk
rivet skal av 1 citron
Fyllning:
50 g smör eller margarin
2 msk socker
2 tsk kanel
Pensling och garnering:
uppvispat ägg
pärlsocker
Ugn: 250°
Gör så här
1. Rör samman mjölet med bakpulver, socker och rivet citronskal. Tillsätt matfettet och finfördela det till en grynig massa.
2. Tillsätt mjölken och arbeta raskt ihop allt till en deg.
3. Ställ ca 24 muffinsformar på bakbordet. Fördela degen i formarna och ställ dem på bakplåt.
4. Rör samman matfettet med socker och kanel till fyllningen.
5. Gör en fördjupning mitt i bullarna och klicka ner lite fyllning i dem. Täck igen med degen så att bullarna ser hela ut.
6. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
7. Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter eller tills bullarna har fin färg och känns torra.
8. Låt bullarna svalna på galler under bakduk. De smakar bäst nygräddade.


-Mama Skogly ♥
Hastbullar är verkligen goda, jag brukar klicka i lite sylt också.
SvaraRaderaWow, de där ser smarriga ut, dem får vi testa snart!
SvaraRadera