fredag 22 februari 2013

Fyllda hastbullar

Gooood moooorgooon! En god koppa java så är vi på banan igen. Idag jobbar min man och sen blir det en sväng med skotran. Max har fått en ny hjälm och är oerhört nöjd över den. Han skulle sova i den om han fick. Ikväll drar vi igång los grillos och till det bir det mumsiga tillbehör.

Min facebookvän Anna postade en bild på sin son som gjort hastbullar, så det lät som nåt kidsen kunde vara med och göra. Receptet är från Hemmets veckotidning.



Fyllda hastbullar

Det här behövs för ca 24 st:

7 1/2 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 1/2 dl socker
150 g smör eller margarin
3 dl mjölk
rivet skal av 1 citron

Fyllning:
50 g smör eller margarin
2 msk socker
2 tsk kanel

Pensling och garnering:
uppvispat ägg
pärlsocker

Ugn: 250°


Gör så här

1. Rör samman mjölet med bakpulver, socker och rivet citronskal. Tillsätt matfettet och finfördela det till en grynig massa.

2. Tillsätt mjölken och arbeta raskt ihop allt till en deg.

3. Ställ ca 24 muffinsformar på bakbordet. Fördela degen i formarna och ställ dem på bakplåt.

4. Rör samman matfettet med socker och kanel till fyllningen.

5. Gör en fördjupning mitt i bullarna och klicka ner lite fyllning i dem. Täck igen med degen så att bullarna ser hela ut.

6. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

7. Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter eller tills bullarna har fin färg och känns torra.

8. Låt bullarna svalna på galler under bakduk. De smakar bäst nygräddade.





-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Hastbullar är verkligen goda, jag brukar klicka i lite sylt också.

    SvaraRadera
  2. Wow, de där ser smarriga ut, dem får vi testa snart!

    SvaraRadera