torsdag 18 april 2013

Havrescones

Skellefteå vann SM-guld i hockey igår!!! Under sista perioden ringde bästa grannarna och bjöd över oss på lite bubbel, supertrevligt! Idag inleder vi firandet med nybakad frukost till kidsen, nämligen havrescones. Receptet är från hemkunskapen och är för 1 person. När den är intagen blir det helghandling och några ärenden.

Happy Friday, kamrater!



Havrescones

1 port

1,5 dl mjöl
0,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 krm salt
25 g smör
3/4 dl mjölk

Blanda mjöl, havregryn, bakpulver och salt i en bunke.
Skär smöret i bitar och blanda ner. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.
Blanda ner mjölk och rör ihop till en deg.
Platta ut degen till en rund kaka, ca 12 cm i diameter.
Skär två skåror i varje kaka i ett kors.
Nagga kakan med gaffel. Lägg på bakplåtspapper och grädda i 250 grader cirka 10 minuter.
Servera nygräddade.







-Mama Skogly ♥

5 kommentarer:

  1. Nygräddade scones är yummy! Ha en fin start på helgen!

    SvaraRadera
  2. Grattis till guldet!
    Härligt med sconesfrukost. Äter vi alldeles för sällan!

    SvaraRadera
  3. Oh, vad härligt med sconesfrukost!
    Ha en toppen fredag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera