Happy Friday, kamrater!
Havrescones
1 port
1,5 dl mjöl
0,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 krm salt
25 g smör
3/4 dl mjölk
Blanda mjöl, havregryn, bakpulver och salt i en bunke.
Skär smöret i bitar och blanda ner. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.
Blanda ner mjölk och rör ihop till en deg.
Platta ut degen till en rund kaka, ca 12 cm i diameter.
Skär två skåror i varje kaka i ett kors.
Nagga kakan med gaffel. Lägg på bakplåtspapper och grädda i 250 grader cirka 10 minuter.
Servera nygräddade.
-Mama Skogly ♥
Nygräddade scones är yummy! Ha en fin start på helgen!
SvaraRaderaTack detsamma!
RaderaGrattis till guldet!
SvaraRaderaHärligt med sconesfrukost. Äter vi alldeles för sällan!
Oh, vad härligt med sconesfrukost!
SvaraRaderaHa en toppen fredag!
Kram kram
//Lana
Tack detsamma!
Radera