lördag 20 juli 2013

Jordgubbsglass med riven choklad

Mitt bidrag till efterrättsbuffén. Hade nog varit gott med en skvätt rom eller nån god likör, men vi hade kids som skulle käka ur den...



Jordgubbsglass med riven choklad

ca 8 port

6 dl grädde
1 burk kondenserad mjölk
300 g jordgubbar
100 g mjölkchoklad
saften från 1 lime

Blanda grädden med mjölken och vispa tills den tjocknar. Mixa gubbarna och kicka ner dem i smeten. Pressa i limesaft och riv ner choklad. Rör om och häll i plastad form. Låt stå i frysen i minst 6 timmar. Ta ut en stund innan servering. Dekorera med gubbar och lite annat krafs.



-Mama Skogly ♥

3 kommentarer:

  1. Det här är det bästa receptet på hemmagjord glass! Brukar också göra den då och då! Så smidigt med kondenserad mjölk! :)
    Ha en toppen dag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst är det smidigt! Kram!

      Radera
  2. Jösses va snyggt du dekorerat den! Måste komma ihåg det o testa själv. Glass på kondenserad mjölk är helt enkelt fantastiskt. :)

    /Trollmamma

    SvaraRadera