Min svärmor Signe bjöd på en paj som var lika god som den var vacker.
Kassler- & primörpaj
4 port
Deg:
3 dl mjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning:
150 g kassler eller rökt skinka
3-4 späna morötter
150 g sockerärter
1 knippe grön sparris
Äggstanning:
3 dl grädde
3 ägg
1,5 dl riven, lagrad ost
2 msk finklippt gräslök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1. Arbeta ihop degen och låt vila kallt i plastfolie ca 20 minuter. Tryck ut i form, ca 24 cm i diameter. Nagga och förgrädda i ugn ca 10 minuter på 200 grader.
2. Strimla kasslern. Skala och skiva morötterna. Ansa sockerärterna. Bryt av nedre delen av sparrisen. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Lägg i sockerärterna när det återstår 1 minut av koktiden. Spola av med iskallt vatten och låt torka. Skär primörerna i mindre bitar (inte spsrrisen).
3. Fördela fyllningen (ej sparrisen) i pajskalet. Blanda ingredienserna till fyllningen och slå över. Se till att det rinner ner ordentligt. Fördela sparrisen i en ring ovanpå. In i ugnen på 200 grader ca 35-40 minuter. Låt svalna.
-Mama Skogly ♥
Väldigt fin. Ha en bra dag!
SvaraRaderaTack! Du med!
RaderaÅh, ser jättesmarrig ut! Sån får jag göra nån dag.
SvaraRaderaDet tycker jag! :D
SvaraRaderaVilken vacker paj! Perfekt att ta vara på det som odlas just nu. :)
SvaraRadera