Mumsiga kex med en ännu mumsigare röra. Observera att krämen räcker till betydligt fler kex än vad som står i receptet, så det räcker med halva satsen. Vi gjorde hela och åt det till ugnsrostade rödbetor. Mums!
Rödbetskex med getostkräm
12 st (dubbla)
Tid: 25 minuter + 3 timmar i kyl
Getost och rödbetor är som gjorda för varandra. Här i ett fantastiskt kex! Degen och röran går bra att förbereda dagen innan.
2 kokta rödbetor
2 1⁄2 dl vetemjöl
1⁄2 tsk bakpulver
60 g smör
1 dl riven parmesanost
getostkräm:
500 g philiadelphiaost
1⁄2 dl creme fraiche
200 g getost
1 tsk salt
2 tsk svartpeppar
1 tsk honung
Koka rödbetorna mjuka och låt svalna. Riv dem fint. Blanda alla ingredienser i en matberedare och kör den snabbt till en sammansatt deg. Rulla degen till en rulle och plasta in den i plastfolie. Låt stå och vila i kyl minst 3 timmar. Värm ugnen till 200°. Skär rullen i cm-stora bitar och lägg på en plåt. Grädda kakorna i ca 10 min. Låt svalna på plåten.
Mixa alla ingredienserna till getostkrämen i en matberedare. Smaka av med salt och peppar. Klicka getostkräm på ett rödbetskex och lägg sedan ytterligare ett kex ovanpå som lock.
(Recept från Elle Mat & Vin)
-Mama Skogly ♥
Snygga och goda. Jag börjat tycka om getost för några år sedan och det stämmer att rödbeta och getost är som gjorda för varandra. Ha en fin dag!
SvaraRaderaJag har egentligen lite svårt för rödbetor, men jag jobbar på det... :D
RaderaDet här var ett spännande recept!! Ska prova anpassa det till glutenfritt, lchf! :)
SvaraRaderaHa en toppen dag!
Kramar!
//Lana
Det låter spännande! Kram!
Radera