onsdag 24 juli 2013

Rödbetskex med getostkräm

Sol och 20 grader redan på morgonkvisten. Yey! Idag blir det playan. Matsäcken ska förberedas efter morgonkaffet och sen blir det att dra iväg mina tre kids till Falket. Det är inte helt enkelt att hålla reda på tre badande barn... Jag tror jag får köra med det gamla man-måste-vänta-30-minuter-efter-att-man-ätit-tricket... Ikväll kommer Anette på middag. Vilken dag!

Mumsiga kex med en ännu mumsigare röra. Observera att krämen räcker till betydligt fler kex än vad som står i receptet, så det räcker med halva satsen. Vi gjorde hela och åt det till ugnsrostade rödbetor. Mums!



Rödbetskex med getostkräm

12 st (dubbla)

Tid: 25 minuter + 3 timmar i kyl

Getost och rödbetor är som gjorda för varandra. Här i ett fantastiskt kex! Degen och röran går bra att förbereda dagen innan.

2 kokta rödbetor
2 1⁄2 dl vetemjöl
1⁄2 tsk bakpulver
60 g smör
1 dl riven parmesanost

getostkräm:

500 g philiadelphiaost
1⁄2 dl creme fraiche
200 g getost
1 tsk salt
2 tsk svartpeppar
1 tsk honung

Koka rödbetorna mjuka och låt svalna. Riv dem fint. Blanda alla ingredienser i en matberedare och kör den snabbt till en sammansatt deg. Rulla degen till en rulle och plasta in den i plastfolie. Låt stå och vila i kyl minst 3 timmar. Värm ugnen till 200°. Skär rullen i cm-stora bitar och lägg på en plåt. Grädda kakorna i ca 10 min. Låt svalna på plåten.

Mixa alla ingredienserna till getostkrämen i en matberedare. Smaka av med salt och peppar. Klicka getostkräm på ett rödbetskex och lägg sedan ytterligare ett kex ovanpå som lock.

(Recept från Elle Mat & Vin)



-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Snygga och goda. Jag börjat tycka om getost för några år sedan och det stämmer att rödbeta och getost är som gjorda för varandra. Ha en fin dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har egentligen lite svårt för rödbetor, men jag jobbar på det... :D

      Radera
  2. Det här var ett spännande recept!! Ska prova anpassa det till glutenfritt, lchf! :)
    Ha en toppen dag!
    Kramar!
    //Lana

    SvaraRadera