måndag 12 augusti 2013

Räk- och romgratinerad lax med dillpotatis och örtsås

Så var semestern slut och idag är det första arbetsdagen på läsåret. Trodde aldrig jag skulle säga det, men det ska bli ganska skönt att komma in i rutiner och vardagslunk igen. Det har dock säkert gått över till i eftermiddag...

Det här låter säkert oerhört avancerat, men det är det inte. Vill man ha den low carb kan man servera den med kokt blomkål istället för potatis.



Räk- och romgratinerad lax med dillpotatis och örtsås

4 port

4 laxfiléer
500 g räkor med skal (spara några till garnering)
100 g färskost
80 g röd rom

Örtsås:
0,5 kruka basilika
2 vitlöksklyftor
2 dl creme fracihe
1 tsk flytande honung

1 kg färskpotatis
3 msk finhackad dill
rivet skal av 0,5 citron

Garnering:
räkor
dill

Salta och peppra laxen, lägg i ugnsfast form. Skär ett snitt i mitten av filéerna. Skala räkorna och spara hälften till garnering. Blanda osten med hackade räkor och rommen. Lägg i skåran. Tillaga i ugnen på 225 grader i ca 20-25 minuter.

Koka potatisen i saltat vatten och med hackad dill tills potatisen är klar.

Gör såsen genom att hacka basilika och blanda ihop med resten av ingredienserna.

Lägg upp fisken på tallrik, på med räkor och dill, servera tillsammans med potatisen och såsen, gärna en liten sallad också.



-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Mmm...låter otroligt gott! Måste testas nån gång! Receptet är sparat! :)
    Ha en fin kväll!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera