söndag 4 augusti 2013

Isad melon

Bjöd Anette på den här fräschingen. Ett recept från Halv 8 hos mig. Mums!



Isad melon

Antal portioner: 4

Färdigt på: 15 min + tid att halvfrysas ca 2 timmar

1 kg mogen honungsmelon
1 dl vatten
1 dl socker
1 msk citron pressad
citronmeliss
färska bär

Dela och kärna ur melonen, skeda sedan upp den och lägg fruktköttet i en matberedare eller använd en stavmixer för att mixa till en slät smet. Slå citronsaften över och rör om väl.

Koka samman vatten och strösocker i 5 minuter till en sockerlag. Låt svalna och blanda sedan melonköttet med sockerlagen till behaglig soppkonsistens.

Ställ in i frysen ca två timmar, rör om ordentligt efter en timme. Skeda upp i cocktailglas, dekorera med citronmeliss och färska bär.



Jag använde den här melonen, för den tycker jag är godast.



-Mama Skogly ♥

3 kommentarer: