fredag 20 september 2013

Grön musselsoppa

Överlevde rysarfilmen, både Cicci och jag. Tricket är att lägga pussel under tiden. Meeen, vi har ju osett om jag törs gå ensam på tossi i natt...

Hittade receptet här i senaste Matmagasinet. Tyvärr blev jag jättebesviken. Den var okej men helt klart den minst lyckade musselsoppa jag ätit. Mu!
Här kommer receptet som ni lika gärna kan hoppa över att tillaga.



Grön musselsoppa

4 port

1 nät färska musslor ca 1 kg
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
4 dl fiskbuljong av tärning
1 dl grädde
salt och peppar
1 knippe persilja
0,5 kruka basilika

Till servering:
baguette

Borsta och skrapa musslorna. Stäng de med öppna skal som inte sluter sig när man knackar på dem.
Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg i kastrull och häll på vinet. Låt koka upp. Lägg i musslorna och koka under lock ca 5 minuter.
Dra kastrullen från värmen. Sila ner spadet i en annan kastrull och lägg locket över musslorna. I med fiskbuljong och grädde till musselspadet och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner persilja och basilika och mixa så den blir slät och grön.
Lägg i musslorna och servera genast med baguette.



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar