onsdag 9 oktober 2013

Ananaspaj

Veckans godbit kommer här. En gammal klassiker. Yum!



Ananaspaj

Pajdeg:
150 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
2 dl crème fraiche
1 stor burk krossad ananas eller 2 små burkar
1 ägg
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl kokos
vaniljglass, grädde eller vaniljkesella till servering

1.Sätt ugnen på 200 grader.
2.Smält smöret. Blanda med socker, mjöl och bakpulver. Tryck ut degen i en pajform.
3.Blanda ihop ingredienserna till fyllningen. Häll den i pajformen.
4.Grädda i 20-30 minuter. Låt svalna.
5.Servera pajen med vaniljglass, vispad grädde eller varför inte vaniljkesella.
(Recept från Mitt kök)



-Mama Skogly ♥

3 kommentarer:

  1. Mmm...ananas och kokos! Såååå gott!
    Ha en toppen dag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Å ananaspaj...! Det var toklängesen jag gjorde det. En riktig gammal goding! :)

    SvaraRadera