Veckans godbit kommer här. En gammal klassiker. Yum!
Ananaspaj
Pajdeg:
150 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
2 dl crème fraiche
1 stor burk krossad ananas eller 2 små burkar
1 ägg
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl kokos
vaniljglass, grädde eller vaniljkesella till servering
1.Sätt ugnen på 200 grader.
2.Smält smöret. Blanda med socker, mjöl och bakpulver. Tryck ut degen i en pajform.
3.Blanda ihop ingredienserna till fyllningen. Häll den i pajformen.
4.Grädda i 20-30 minuter. Låt svalna.
5.Servera pajen med vaniljglass, vispad grädde eller varför inte vaniljkesella.
(Recept från Mitt kök)
-Mama Skogly ♥
Mmm...ananas och kokos! Såååå gott!
SvaraRaderaHa en toppen dag!
Kram
//Lana
Ja det var mums! Ha en fin dag du med!
RaderaÅ ananaspaj...! Det var toklängesen jag gjorde det. En riktig gammal goding! :)
SvaraRadera