fredag 11 oktober 2013

Carpaccio med senapsdressing

Rent jävulskt gott.



Carpaccio med senapsdressing

4 pers

400 g innerfilé
100 g ruccola
1 schalottenlök
2 msk olivolja
60 g hyvlad parmesan
salt och peppar

Dressing:
1 äggula
1 tsk dijonsenap
1 msk mjölk
saften av en 1/2 citron
1,5 dl rapsolja
salt och peppar

Gör dressingen först genom att röra samman allt utom olja till en jämn massa. Tillsätt oljan i en tunn stråle medan du vispar. Smaka av med salt och peppar.

Putsa köttet och lägg i frysen i 30 minuter eller om du använder djupfryst kött, så låter du det tina en stund bara och så går det bra att skära tunna skivor med en vass kniv.

Skölj ruccolan och finhacka schalottenlöken. Vänd sallad och lök i 2 msk olivolja och 2 msk dressing. Lägg upp på en tallrik. I boken lades salladen under köttet, men jag gjorde tvärtom.

Hyvla parmesan och gör ränder av såsen över köttet samt mal över peppar och lite salt.
(Recept från Skatboet)



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar