tisdag 15 oktober 2013

Fläskfilé i dragonsås

Jaha, mina vänner. Bättre än så här blir det inte en fredagkväll. Den här gillades av alla i familjen. Alfred slickade tallriken. Enough said. Till och med min man som INTE gillar vin i maten, tyckte den var god. Och enkel var den att göra också. Win win.



Fläskfilé i dragonsås

4 port

600 g fläskfilé
herbamare (örtsalt)
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
0,75 dl vitt vin
1,5 grönsaksbuljongtärning
2 dl grädde
1 dl creme fracihe
2 tsk dragon
peppar
Putsa köttet och skär i mindre bitar. Fräs i smör och pudra över örtsalt och peppar. Lägg åt sidan.
Fräs purjon och vitlöken och i med köttet. På med vinet och låt puttra en stund.
På med resten av ingredienserna och koka ihop.
Servera med valfritt tillbehör och en god sallad.



-Mama Skogly ♥

6 kommentarer:

  1. Låter jättegott! Dragon är smaskens med fläskkött! :)
    Ha en toppen dag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. I kväll bjöd jag familjen på fläskfilé i dragonsås och jag ska hälsa från dem att det var det godaste de ätit på länge :) och även här slickades faten ;)
    Ett recept som verkligen är värt att dela med sig av och sprida vidare. Trevlig helg!

    SvaraRadera