onsdag 16 oktober 2013

Subwaykakor

Bakade kakor under helgen eftersom det är viktiga människor i min närhet som fyller år och behöver nåt sött. Själv försöker jag hålla mig borta från socker just nu, så om de smakade som Subwaykakor kan jag inte uttala mig om. Men jag kan berätta att ungarna, svärmor och svärfar åt dem med god aptit.



Subwaykakor

300 gram smör
2 1/4 dl socker
2 1/2 dl brunt farinsocker
2 st ägg
3 tsk vaniljsocker
7 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
4 msk kakao
200 gram blandade chokladknappar

Gör så här
1Smält smöret. Vispa ihop farin, ägg och vaniljsocker. Blanda sedan i det smälta smöret och vispa in ordentligt.
Blanda sedan i resten av ingredienserna. Fortsätt att blanda tills smeten blir som en stor ”fudgeboll”, ganska seg och kolaaktig, då blandar du till sist i den grovhackade chokladen.
Dela upp smeten i mindre bollar och platta ut lite lätt på plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader ca 7-9 minuter. Kakorna ska ha flytit ut till ganska stora platta kakor, de är fortfarande lite svällda när de är klara i ugnen men sjunker ihop när de väl kommer ut och får svalna. Låt kakorna dock svalna lite på plåten innan du flyttar dom till ett galler, för precis när de kommer ut från ugnen så är de fortfarande ganska mjuka och kan således gå sönder och du börjar flytta dom på en gång.
Låt dom svalna och sen kan de ev. förflyttas till kylen i en påse eller med plastfolie över. Ju längre du låter dom bli kalla desto krispigare och sega blir dom.
(recept från baka.se)





-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Mmm...vilka smarriga! Och så snygga bilder också!
    Stänger ner inlägget fort...så att jag inte blir frestad! ;)
    Ha en toppen torsdag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. De ser verkligen goda ut! Ha en bra dag.

    SvaraRadera