torsdag 3 oktober 2013

Kantarellröra

En spännande röra att bre på ett gott bröd.



Kantarellröra

1 liter kantareller, ca 250 g
1 msk smör
1 krm salt
1 krm strösocker
1/2 krm nymalen peppar
1 dl pistagenötter
1 dl riven parmesanost
1/2 dl olivolja
persilja till garnering

1. Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Fräs svampen i en panna tills vätskan kokat in.
2. Tillsätt smör, salt, socker och peppar. Fräs på svag värme tills svampen får lite färg, ca 15 min.
3. Mixa snabbt ihop svamp, nötter, ost och olivolja i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.
4. Bred röran på rostade skivor av surdegsbröd och strö över persiljan.

(Recept från Lantliv Mat & Vin)

Tips: Skippa sockret så blir den low carb.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: