fredag 29 november 2013

Kanelbullesockerkaka

Fick tipset om denna av en vän. Jäkulskt god, blev den! Och den var enkel att göra. I originalreceptet var det 3 msk kanel, men jag nöjde mig med 2. Prova denna, hörni!

Tack Therece, för att du delar med dig av det goda!



Kanelbullesockerkaka

8-10 bitar

175 gram + 3 msk rumsvarmt smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
3 dl gräddfil
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt

Fyllning

1 dl strösocker
2 msk kanel

Såhär gör du

Rör smör (den större mängden, och socker poröst i en bunke. Blanda ner äggen, ett i taget och därefter gräddfilen.
Rör samman de torra ingredienserna och blanda ner i smeten. Blanda socker och kanel till fyllningen. Smörj och bröa en sockerkaksform.
Häll i smeten, strö sedan över hälften av kanelsockret. Fyll på med resten av smeten och strö över resterande kanelsocker.
Klicka till sist över de 3 matskedarna smör.
Grädda kakan i 175 grader i ca 40 minuter. Testa med en sticka om kakan är färdig, stickan skall inte vara kladdig.

(Pernilla Wahlgrens recept)









-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Ja, den här är så saftig och god! Ha en skön fredag!

    SvaraRadera
  2. Har aldrig lyckas med sockerkaka men ville ändå prova denna. Och den vart så saftig och god :-) första sockerkakan jag lyckats med. ska göra en till nu och bjuda syster och familj på. Tack för receptet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varsågod Linda! Så kul att det lyckades!

      Radera