Dagens lunch, en värmande svampsoppa! Fick hjälp i köket av mästerkocken.
Krämig skogssvampsoppa
4 port
30 g blandad torkad skogssvamp
5 dl kokhett vatten
1 msk smör
1 msk olivolja
1 liten gul lök (hackad)
2 vitlöksklyftor (hackade)
1 dl tärnat bacon
450 g blandad svamp (rensad och hackad)
5 dl grönsaksbuljong
1 dl grädde
salt och nymalen svartpeppar
färska örter till dekoration
Lägg den torkade svampen i skål och slå kokhett vatten över. Låt stå 10 minuter. Smält smör och olja i gryta. I med lök, vitlök, bacon och låt fräsa ett par minuter under omrörning. Häll av och spara vätskan från den blötlagda svampen. Vänd ner den i grytan med baconet och i med den färska svampen, men spara några till garnering. I med buljongen och svampvätskan. Sänk värmen och låt puttra ca 25 minuter. Häll soppan i matberedare och mixa. I med grädden och smaka av med salt och peppar. Servera med lite svamp och färska örter.
-Mama Skogly ♥
Så gott i höstrusket!
SvaraRaderaJa, fast här har vi snö och vinter. :D
RaderaVad gott med svampsoppa! Blev sugen nu! Så det blir nog en svampsoppa till veckans meny!
SvaraRaderaOch vilken söt mästerkock! :)
Kram kram
//Lana
Kram kram!
Radera