Här har vi gårdagens middag. Riktigt god. Har man den som förrätt, räcker den åt fler än 4. Jag hade även i en klick sambal, för jag gillar lite tuffare smaker... :)
Mannerströms räksoppa
4 port
600 g färska räkor
2 msk olivolja
1 st finhackad gul lök
1 bit färsk fänkål, skuren i små tärningar (ca 50g)
1 tsk tomatpuré
6 dl fiskbuljong (av tärning)
1 dl torrt vitt vin
3 dl vispgrädde
ev lite cognac
salt och nymalen peppar efter smak
1 knippe dill, finskuren, till garnering
Gör så här
1. Skala räkorna men spara skalen. Ställ räkorna svalt så länge.
2. Fräs räkskalen i oljan i en kastrull någon minut.
3. Tillsätt lök, fänkål och tomatpuré.
4. Fräs ytterligare ett par minuter.
5. Tillsätt fiskbuljongen och vinet, låt allt sjuda 10-12 minuter.
6. Sila.
7. Häll tillbaka den silade buljongen i en kastrull.
8. Häll i grädde och låt koka ca 10 min.
9. Smaka av med salt och peppar och eventuellt en skvätt cognac. Arrangera räkorna vackert och garnera med dill. Servera räksoppan direkt, rykande het!
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar