torsdag 26 december 2013

Gravlaxrullar med hovmästarkräm

Jättegott, speciellt att lägga på crostini så man får lite crisp i tuggan. Något för nyårs, kanske?¨



Gravlaxrullar med hovmästarkräm

4 portioner

500 g gravad lax i skivor
200 g naturell färskost
3 msk sötstark senap
3 msk finhackad dill

Garnering: gräslök, ev crostini till servering

Lägg ut en bit plastfolie och täck en yta på ca 25 x 25 cm med laxskivor omlott.
Blanda ihop färskost med senap och dill.
Bred ostblandningen på laxskivorna och rulla ihop med hjälp av plastfolien.
Spänn plasten hårt runt rullen och låt vila i kylen till servering.
Vid servering, skiva upp laxrullen i 1,5 cm tjocka skivor.
(recept från Mersmak)



-Mama Skogly ♥

6 kommentarer:

  1. Jag är en av få som inte äter lax. Annars såg det fint ut :-)
    Ha en bra måndag! Själv skall jag iväg och jobba men det är ju helg igen så det gör inte så mycket!

    SvaraRadera
  2. Det här blir perfekt som snittar till förrätt på påsk middag! Just senaps smaken passar nog perfekt till gravlax eftersom hovmästarsåsen innehåller senap

    SvaraRadera
  3. Gör nog de till uppesittarkväll, låter mums mums. Eva

    SvaraRadera