måndag 30 december 2013

Hummerpannacotta

Om det mot förmodan är så att ni inte bestämt vad ni ska äta som förrätt imorgon kommer ett sista tips här. Snälla Jessica bakom charken på Coop tipsade i sista stund om att de sålde FÄRSK hummer för 69:- stycket. Så jag impulsköpte två. Svärmor tog de två sista. Så kvällens middag kommer här. SÅ. GOTT! Har ni hummer i frysen så tina genast! Damn!



Hummerpannacotta

4 portioner

1 kokt hummer, 500 g
2 gelatinblad
3 dl grädde
0,5 dl hackad dill
0,5 citron, finrivet skal och saft
2 msk sikrom eller annan rom

Hummerfond:
2 hackade schalottenlökar
50 g finhackad rotselleri
1 msk tomatpuré
1 msk smör
2 dl vatten
2 dl vitt vin
1 tsk torkad timjan
5 svartpepparkorn
0,5 tsk salt

1 timme + 3 timme i kylskåp

Klyv humrarna på mitten och plocka bort magen. Ta ur köttet från stjärt och klor och hacka hummerköttet.

Hummerfond:
Bryn lök, selleri, tomatpuré och krossade hummerskal i smör i en kastrull någon minut. Tillsätt vatten, vin, timjan, pepparkorn och salt. Koka upp och låt sjuda 15 min. Sila och häll tillbaka fonden i kastrullen. Koka på hög värme tills vätskan kokat ner till 1 dl, ca 10 min.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. Värm hummerfonden och grädde i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och smält ner i den varma grädden under omrörning.
Blanda det hackade hummerköttet med dill, citronskal (endast det gula) och citronsaft. Fördela hälften av blandningen i 4 portionsformar eller glas. Slå på den varma hummergrädden och ställ kallt att stelna ca 3 tim.
Toppa pannacottan med resten av hummersalladen och rom före servering.
(recept från Coop)





-Mama Skogly ♥

5 kommentarer:

  1. Nej jag stekte inte innan utan jag skar väldigt tunna skivor av Halloumin. Blev smaskigt men nästa gång skall jag nog steka den lite innan.

    SvaraRadera
  2. Gott nytt år på er, ha det så trevligt på Franska middagen :-)

    SvaraRadera
  3. Det där såg jättegott ut! Det receptet får jag prova.

    SvaraRadera