lördag 28 december 2013

Snurrigt goda ansjovisbullar

Goda, salta och frasiga tilltugg. Löjligt gott.



Snurrigt goda ansjovisbullar

10 stycken

15 minuter
1 rulle färdig kyld smördeg (rektangulär)

Fyllning
5 msk tomatpuré
2 schalottenlökar
1 ansjovisburk (125 g)
2 dl riven lagrad ost

1.Bred på. Rulla ut smördegen och låt den ligga kvar på papperet som den har varit inrullad i. Spritsa på tomatpurén och bred ut den över hela degen.
2.Hacka. Skala och hacka schalottenlöken fint. Strö lökhacket över tomatpurén på degen. Låt ansjovisfiléerna rinna av något och fördela dem över smördegen.
3.Strö. Strö den rivna osten i ett jämt lager över hela degen.
4.Rulla. Börja från kortändan och rulla ihop degen. Ta papperet till hjälp genom att lyfta lite, så går det lättare. Dela rullen med en vass kniv i cirka 10 bitar.
5.Flytta. Lägg över bitarna med snittytan uppåt på en bakplåtspappersklädd plåt.
6.Grädda i ugn, 200 grader, 8-10 minuter. Kontrollera noga, bullarna kan brännas snabbt.
(recept från Mitt kök)



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar