måndag 6 januari 2014

Ansjovisfyllda tomater

Den här åt vi som förrätt när vi hade lilla julafton. Mycket god. En förrätt helt i min smak. Bra val, Hood!



Ansjovisfyllda tomater

"Att serveras som förrätt eller som tillbehör till en huvudrätt bestående av fisk."

4 port

75 gram ströbröd (vi tog panko)
1 dl gröna oliver med paprika
1 st vitlöksklyfta
1 burk ansjovis, samt spadet
4 halverade stora bifftomater
2 stora, kokta potatisar
1 dl västerbottensost
svartpeppar

Koka potatisen och låt kallna. Värm ugnen till 200°. Dela tomterna. Gräv ut mellanväggarna och kärnorna och kasta det.
Blanda ihop ansjovishacket med spadet, vitlöken, oliverna, potatisen i kuber, osten, ströbrödet och fyll tomaterna med röran.
Ställ tomaterna på ett ugnsfast fat. Peppra överst. Låt stå i ugnen 20-25 minuter.





-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Åh det lät riktigt gott, skall testa den utan ansjovis för det verkar lika gott det!

    SvaraRadera