söndag 5 januari 2014

Sallad med varm getost

Recept nummer tre från nyårs. Hur gott som helst!



Sallad med varm getost

4 port

4 skivor baguette
4 skivor chèvre
god olivolja
1 huvudsallad eller salladsskott

Dressing:
4 msk god olivolja
4 msk vit balsamvinäger
1 tsk flytande honung
salt och peppar

Sätt ugnen på grill, 250 grader. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Lägg ut en skiva ost på varje brödskiva och ringla över någon matsked olivolja. Gratinera högst upp i ca 3 minuter.
Skölj salladen och torka den i salladsslunga eller med en kökshandduk.
Rör ihop alla ingredienser till dressingen direkt i salladsskålen. Vänd ner salladen och blanda. Toppa med varma getostbröd och servera genast.
(Ur boken Fransk bistro)

-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar