onsdag 8 januari 2014

Bärmousse i chokladskålar

En god efterrätt som var enkel att göra. Vi fyllde våra med en hallonmousse, en hjortronmousse och en hallon/vinbärsmousse, så alla fick tre var.



Bärmousse i chokladskålar

Mängd: 4 portioner

200 g mörk blockchoklad
2 dl blåbär/hallon
3 msk florsocker
4 dl vispgrädde

Chokladskålar:
Smält blockchoklad. Pensla insidan av muffinsformar med en brödpensel. Låt det stelna och pensla en omgång till. Färdiga chokladskålar kan man också köpa i välsorterade affärer.

Bärmousse:
Värm bären i en kastrull med sockret. Mixa bären. Låt det kallna. Vispa grädden. Blanda ihop grädden och bären. Fyll chokladskålarna och ställ i kylen minst 15 minuter.
(recept från Guldkorn)

-Mama Skogly ♥

4 kommentarer: