tisdag 7 januari 2014

Hawaiigratäng

Det blev många tummar upp här. Alla barnen, t o m maken som inte alls är förtjust i curry gillade den. Han hämtade en portion till... Alfred vill att vi ska göra den här många gånger till. Bra sätt att ta tillvara julskinkan som vi fryst in.



Hawaiigratäng

För 6 personer

500 gram benfri kassler eller rester av julskinka
1 st purjolök
4 st ananasringar
2 st tomater
6 dl vatten
3 dl ris
1 st tärning grönsaksbuljong
250 gram mjukost
2 dl grädde
1 tsk curry
salt

Koka riset enligt anvisningar på förpackningen med buljongtärning istället för salt. Lägg riset i en gratängform. Skär kasslern i skivor och sedan strimla. Skär purjolöken, tomaterna, ananasen i bitar. Lägg detta på riset. Blanda mjukosten, grädde, curry och salt i en skål. Häll sedan ovanpå gratängen. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 20-25 min.
Servera med sallad.







-Mama Skogly ♥

8 kommentarer: