tisdag 21 januari 2014

Hemmagjord hamburgare med friterade lökringar

Cicci var här i fredags och vi såg Carrie 2013. Filmen var riktigt bra. Vi åt även dessa rackare. Jävulskt gott. Crap a de doodle. Vi har ingen fritös så vi gjorde dem i en vanlig kastrull med höga kanter. Bra att ha ett lock i närheten om det skulle börja brinna. Just in case of an imörgönsy, så att säga. Lökringarna passar även som tilltugg.



Hemmagjord hamburgare med friterade lökringar

hamburgerbröd XL
köttfärs
salt och peppar
Knorrs kött och grillkrydda
bacon
isbergssallad
tomat
Max originaldressing
O´learys hot & smokey
ost
friterade lökringar

Stek baconet. Blanda färsen med salt och peppar. Forma till burgare. Stek i smör och krydda med grillkrydda. Värm bröden på bägge sidor. Gör lökringarna och montera burgaren.

Friterade lökringar

Antal portioner: 4

4 st gula lökar
salt
1 l frityrolja

Frityrsmet:
2 dl vetemjöl
1 krm salt
1 st äggula
2 dl öl

1. Skala löken och skär den i skivor, cirka sju millimeter tjocka.

2. Gör frityrsmeten genom att vispa ihop mjöl, salt och äggula.

3. Späd med ölen till en klumpfri smet.

4. Hetta upp oljan till 175 grader.

5. Mät med termometer eller lägg i en brödbit, när den snabbt blir gyllene är det klart att fritera.

6. Doppa lökringarna i frityrsmeten och fritera några åt gången.

7. Låt rinna av på hushållspapper.

8. Salta generöst. Servera direkt.
(recept.nu)





-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Jag har några gånger gjort friterade lökringar och det är ju bara så gott. Kram

    SvaraRadera