onsdag 22 januari 2014

Mariannechokladbollar

Äntligen torsdag! Det känns som denna vecka varit eon-lik. Men nu ser jag ljuset i slutet av tunneln... Håll ut, där ute!

Söta små bollar som man lätt sköljer ner med ett glas mjölk.



Mariannechokladbollar

200 g smält smör
2 dl strösocker
20 Mariannegodisar
2 msk kakao
4 msk O’boypulver
6 dl mixade havregryn
4 msk grädde (eller 2 msk grädde + 2 msk kaffe)

ljus eller mörk choklad (att doppa dem i)
strössel

Mixa Mariannegodisarna. Värm upp smöret så att allt är helt smält och puttrar ganska mycket, rör sen direkt ihop smöret med sockret så att det smälter samman litegrann. Mixa sen havregrynen i matberedare eller stavmixer (ett måste!) och blanda ihop alla ingredienser. Låt smeten stelna i kylen.

Rulla lagom stora bollar och ställ in dem i frysen ett bra tag.
Smält ljus choklad över vattenbad eller i mikron och doppa bollarna i det, sedan snabbt på med strössel.





-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: