söndag 23 februari 2014

Kesorulle & pizzasallad

Den här blev mycket god och mättande. Det blir som en blandning mellan pizza och paj. Den här gör vi fler gånger. Men nästa gång har jag den nog i lite längre än vad som står i receptet.



Kesorulle

Deg:
5 dl mjöl
150 gram smör
250 gram keso

Fyllning:
senap
ca 18 skivor rökt skinka
paprikapulver
pizzakrydda
ost

Rör ihop till en smidig deg och kavla ut som en rulltårta på ett bakplåtspapper, ända ut till kanterna. Bred på senap, lägg på skinkskivor, pudra över pizzakrydda, paprikapulver och hyvla ost överst. Rulla sedan ihop precis som en rulltårta och sen in i ugnen i 175 grader, 40 minuter. Servera med pizzasallad.
(recept från Vad lagar du till middag ikväll)

Pizzasallad

vitkål
rapsolja
vitvinsvinäger
socker
salt
grovmalen svartpeppar
italiensk salladskrydda

Strimla vitkålen och slå över olja och vinäger. Krydda med socker, salt, peppar och salladskrydda.







-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Hur ska smöret vara, smält eller rumsptempererat?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ursäkta det sena svaret. Det funkar med rumstempererat. Det blir lättare att hantera.

      Radera