fredag 13 juni 2014

Het rabarberkräm med ingefära och kanel

Såg en snubbe på Vad lagar du till middag ikväll som gjort en liknande kräm, så jag kastade ihop ett eget recept. Spännande och annorlunda. Serverad i en av de fina, nya tallrikarna jag fått av Anette.



Het rabarberkräm med ingefära och kanel

2 port

225 gram rabarberstjälkar
2 dl vatten
0,75 dl strösocker
1,25 msk potatismjöl
chili flakes
0.25 tsk mald ingefära
0,25 tsk kanel

1. Skölj och skala eventuellt rabarbern. Skär i mindre bitar.
2. Koka upp vatten och socker och lägg i rabarberbitarna.
3. Låt koka ca 5-10 minuter tills rabarbern mjuknar och delar sig. Krydda med chili flakes, ingefära och kanel.
4. Blanda potatismjölet med lite vatten. Häll ned i grytan samtidigt som du rör om.
5. Låt koka upp på svag värme. När du ser den första bubblan på ytan är krämen klar.



-Mama Skogly ♥

4 kommentarer: