söndag 15 juni 2014

Smördegsinbakad fläskfilé med champinjonsås och ugnsrostad potatis

Bjöd på det här när Cicci, Linda och Patrik var här. Gott! Det räcker med halva satsen champinjonsås till det här. Servera även med ugnsrostad potatis, om ni vill, samt en sallad.



Smördegsinbakad fläskfilé

1 st fläskfilé
1 paket bacon
riven ost
1 rulle smördeg
1 st ägg att pensla med
salt och peppar

Förstek filén salta och peppra,låt svalna. Förstek baconet.
Rulla ut smördegsplattan och dela den i 4 delar.
Lägg på filén, baconet och osten. Vik över smördegen och platta till kanterna med en gaffel. Lägg i en ugnsfast form.
Pensla med vispat ägg och gratinera ca 10-15 minuter i 225 grader.

Champinjonsås

1-2 gula lökar
500 g färska champinjoner
1-2 tärningar grönsaks- eller köttbuljong
200 g krämig ost av märket Bonjour (2 burkar) med smak av kantarell
3 dl grädde
ev redning
salt
svartpeppar

Skala och hacka lökarna. Skiva champinjonerna. Bryn lök och champinjoner i smör i en stekpanna eller en kastrull. Smula ner buljongtärningarna. Tillsätt ost och grädde och rör om så att allt blandar sig. Red eventuellt såsen och låt koka i ca 10 minuter. Salta och peppra.



-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Smördegsknyten är så goda och såsen lät väldigt god.

    SvaraRadera
  2. Ja, jag gillar verkligen med de där gamla amazonerna, kult!

    SvaraRadera