Smördegsinbakad fläskfilé
1 st fläskfilé
1 paket bacon
riven ost
1 rulle smördeg
1 st ägg att pensla med
salt och peppar
Förstek filén salta och peppra,låt svalna. Förstek baconet.
Rulla ut smördegsplattan och dela den i 4 delar.
Lägg på filén, baconet och osten. Vik över smördegen och platta till kanterna med en gaffel. Lägg i en ugnsfast form.
Pensla med vispat ägg och gratinera ca 10-15 minuter i 225 grader.
Champinjonsås
1-2 gula lökar
500 g färska champinjoner
1-2 tärningar grönsaks- eller köttbuljong
200 g krämig ost av märket Bonjour (2 burkar) med smak av kantarell
3 dl grädde
ev redning
salt
svartpeppar
Skala och hacka lökarna. Skiva champinjonerna. Bryn lök och champinjoner i smör i en stekpanna eller en kastrull. Smula ner buljongtärningarna. Tillsätt ost och grädde och rör om så att allt blandar sig. Red eventuellt såsen och låt koka i ca 10 minuter. Salta och peppra.
-Mama Skogly ♥
Smördegsknyten är så goda och såsen lät väldigt god.
SvaraRaderaSåsen is a keeper!
RaderaJa, jag gillar verkligen med de där gamla amazonerna, kult!
SvaraRaderaDå är vi två!
Radera