Meatless Monday med mumsiga biffar. Anette fick sig en liten lunchlåda också. Receptet är från Coop, men jag gjorde om det lite.
Kikärtsbiffar med mynta- och fetaostsås
4 portioner
500 g potatis
800 g kikärtor, 2 burkar
10 finhackade soltorkade tomater
1 finhackad liten gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
0,5 tsk svartpeppar
1 tsk salt
2 msk olivolja
1 msk smör
2 ägg
sambal
panko till panering
Sås:
2 dl matyoghurt 10%
100 g fetaost
2 tsk mynta
Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen svalna. Riv potatisen grovt ner i en bunke. Blanda ner sköljda och avrunna kikärtor, lök, vitlök, salt och peppar. Mixa tillsammans med hackade soltorkade tomater och sambal.
Forma till 12 stycken biffar. Det går lättare om man blöter händerna. Vänd dem i panko. Hetta upp en stekpanna med olja och smör. Stek biffarna i två omgångar. Stek tills de är varma och har fin färg, 6-8 minuter.
Blanda ihop yoghurt, feta och mynta. Servera biffarna med sås och stekta små tomater.
-Mama Skogly ♥
Åh, så gott!
SvaraRaderaTack! Det var yum, helt enkelt!
RaderaDe här biffarna låter jättegott! Ska testa med sötpotatis istället. :)
SvaraRaderaHa en fin vecka!
Kram kram
//Lana
Det blir säkert också gott. Ha en fin vecka du med. Kram!
Radera