söndag 14 september 2014

Kikärtsbiffar med mynta- och fetaostsås

Meatless Monday med mumsiga biffar. Anette fick sig en liten lunchlåda också. Receptet är från Coop, men jag gjorde om det lite.



Kikärtsbiffar med mynta- och fetaostsås

4 portioner

500 g potatis
800 g kikärtor, 2 burkar
10 finhackade soltorkade tomater
1 finhackad liten gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
0,5 tsk svartpeppar
1 tsk salt
2 msk olivolja
1 msk smör
2 ägg
sambal

panko till panering

Sås:

2 dl matyoghurt 10%
100 g fetaost
2 tsk mynta


Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen svalna. Riv potatisen grovt ner i en bunke. Blanda ner sköljda och avrunna kikärtor, lök, vitlök, salt och peppar. Mixa tillsammans med hackade soltorkade tomater och sambal.

Forma till 12 stycken biffar. Det går lättare om man blöter händerna. Vänd dem i panko. Hetta upp en stekpanna med olja och smör. Stek biffarna i två omgångar. Stek tills de är varma och har fin färg, 6-8 minuter.

Blanda ihop yoghurt, feta och mynta. Servera biffarna med sås och stekta små tomater.



-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. De här biffarna låter jättegott! Ska testa med sötpotatis istället. :)
    Ha en fin vecka!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blir säkert också gott. Ha en fin vecka du med. Kram!

      Radera