Ett recept från Matskafferiet som jag gjort om lite. Passade på att handla lite kött när det var extrapris, så den här goda grytan blev det.
Kotlettgryta
4-5 portioner
500g benfri kotlett
1 tsk smör
1 gul lök
6 dl vatten
1,5 köttbuljongtärning
2 dl grädde
2 tsk tomatpuré
1 tsk soja
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 klick svartvinbärsgelé
ev. redning
Dela löken grovt, strimla köttet och hacka champinjonerna. Stek det sedan som hastigast i en stekpanna med en klick smör.
Koka upp buljongen i en kastrull med lock och ha i löken och köttet. Låt det koka upp.
Slå sedan i soja och tomatpuré och krydda med peppar.
Låt det få småkoka i minst 40min. Slå sedan i grädde och klicka i lite svartvinbärsgelé. Red såsen.
Smaka av med salt och peppar och servera med t ex nykokt ris och sallad.
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar