söndag 7 september 2014

Marmelad på gröna tomater

Våra bästa grannar Carin och Olof kom över med en burk marmelad. Supergott! Tack kära grannar, för att ni delar med er av det goda!



Marmelad på gröna tomater

1 kg omogna tomater
5 dl syltsocker
1 citron (saft+rivet skal)
ett par centimeter ingefära (riven)

1. Skölj tomaterna och mixa dem så mycket som du vill.
2. Blanda alla ingredienser i en stor kastrull.
3. Koka kraftigt i ca 15 minuter. (Gör ett marmeladprov för att kolla konsistensen.)
4. Häll upp i varma rena burkar. Förslut och förvara svalt.



-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Jag har aldrig smakat på tomatmarmelad, men kan tänka mig att det är mycket gott!

    SvaraRadera
  2. Jag trodde gröna tomater var giftiga, som gröna potatisar.

    SvaraRadera