Våra bästa grannar Carin och Olof kom över med en burk marmelad. Supergott! Tack kära grannar, för att ni delar med er av det goda!
Marmelad på gröna tomater
1 kg omogna tomater
5 dl syltsocker
1 citron (saft+rivet skal)
ett par centimeter ingefära (riven)
1. Skölj tomaterna och mixa dem så mycket som du vill.
2. Blanda alla ingredienser i en stor kastrull.
3. Koka kraftigt i ca 15 minuter. (Gör ett marmeladprov för att kolla konsistensen.)
4. Häll upp i varma rena burkar. Förslut och förvara svalt.
-Mama Skogly ♥
Jag har aldrig smakat på tomatmarmelad, men kan tänka mig att det är mycket gott!
SvaraRaderaJepp! Det är det! :)
RaderaDen här kommentaren har tagits bort av skribenten.
RaderaJag trodde gröna tomater var giftiga, som gröna potatisar.
SvaraRadera