Plankstek blir jag aldrig trött på. Vi äter det varje höst ett par gånger. Det blir ju såååå gott!
Plankstek med oxfilé
Potatismos;
ett gäng kokta potatisar
äggula
en skvätt grädde
en klick smör
salt och peppar
Mosa, låt svalna och in i spritsen.
Plankan;
oxfilé
tomat
pizzakrydda
baconlindad sparris
potatismos
Till servering;
beasås
persiljevitlökssmör
Stek köttet hastigt på varje sida, salta och peppra. Spritsa moset på plankan, halvera en tomat och lägg i gropen, lite pizzakrydda på den. Stek baconet lite, stek sparrisen lite, linda in sparrisen i baconet och lägg på plankan. På med köttet och in i ugnen på 275 grader grill i ca 12 minuter, beroende på hur tjockt köttet är och hur du vill ha det tillagat. På med bea och persiljevitlökssmör. Njut.
-Mama Skogly ♥
Åh gud nu vart jag hungrig!! :P//Linda M
SvaraRaderaOoops! :D
Radera