söndag 12 oktober 2014

Crab cakes

Nicola hjälpte mig med bloggen igår, så nu ser den ut så här. Får inte bilderna lika stora som jag vill, så jag får fortsätta fila på det här.

Pluras recept på crab cakes. Jag gjorde halva satsen och då blev det 10 stycken. King crab-köttet är löjligt dyrt men det blev väldigt gott. Jag gjorde egen majonnäs eftersom den man köper i tub har nån bismak.



Crab cakes

1 ½ dl majonnäs
1 ägg, vispat
1 dl röd & grön paprika, finhackad
½ gul lök, finhackad
1 dl majskorn
1 tsk senapspulver
peppar
½ kg krabbkött från King crab, rensat
5 dl panko
smör
olja

Blanda ihop majonnäs och ägg i en bunke.
Blanda sen i paprika, lök, majs, senapspulver och peppar.
Vänd i krabbkött och 2 ½ dl panko.
Forma crabbkakes och vänd dem i resterande panko.
Hetta upp smör och olja i en panna och stek crab cakes gyllenbruna, krydda med lite flingsalt och servera med tartarsås.

Tartarsås
2 ½ majonnäs
1 msk pickles, hackade
1 msk kapris
1 msk schalottenlök, hackad
2 msk citronjuice
salt
peppar

Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med citronjuice, salt och peppar





-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Men wow vad fint du har fått det!! superfint!!!!
    Och dessa goa recept, jag dööör!!!

    ha en bra dag!

    SvaraRadera