Det är som sagt kladdkakans dag idag. Här kommer ett supermumsigt recept på en annorlunda variant. Recept från Madame Edith.
Kladdkaka med kinapuffstäcke
Kladdkaka:
125 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
5 msk kakao
1 msk vaniljsocker
Smält smöret. Vispa ägg och strösocker pösigt.
Blanda vetemjöl, kakao och vaniljsocker.
Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Blanda i smöret.
Grädda i en smord springform, ca 25 cm diameter, mitt i ugnen i 150° i 30 min.
Topping:
200 g mjölkchoklad
1 påse kinapuffar, 210 g
Smält försiktigt chokladen i mikron.
Bred chokladen över kladdkakan.
Tryck försiktigt ut kinapuffar över hela kladdkakan.
Låt stelna i kylen i ca 2 timmar. Servera med vispad grädde.
-Mama Skogly ♥
Den ser jättegod ut!
SvaraRaderaJag kan erkänna att den var god också. :)
Radera