torsdag 13 november 2014

Mangomarmelad med vanilj

Godmorgon, kamrater! Fredag idag! Yey! Gårdagens bakning på jobbet gick kanoners. Ungdomarna bakade över 100 chokladbollar, 7 långpannor kladdkaka, 7 rulltårtor och en massa muffins. Det gick som på räls. Vilka fantastiska elever vi har! På tisdag bakar vi vidare.

Här kommer recept på en himla god marmelad till ost och kex.


Mangomarmelad med vanilj

1 burk

1 mango
saft från 1 apelsin
0,5 vaniljstång
1,5 dl syltsocker

Skala och skär mangon i små bitar.
Lägg bitarna i en kastrull. Tillsätt apelsinsaften, vaniljfrön, vaniljstången och sockret. Låt koka upp och låt sedan koka på mellanvärme utan lock i cirka 30 minuter. Rör om då och då.
Häll upp i rena burkar och förvara i kylskåp.
(recept från Mitt kök)


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja, det är det! Men du får väl tag i ännu godare än vad som finns här i Sverige. ;)

      Radera