lördag 20 december 2014

Baconlindad färskostfylld fläskfilé med ugnsrostade rotfrukter och grönpepparsås

Dagen har spenderats med att slå in julklappar framför tv:n. Sitter och kikar på Ögonvittnet på svt play. En norsk deckare. Riktigt bra. När Danne slutar jobba åker vi till Valliden på julgröt. Ska filura ihop lite tips på nyårsmat, så det dyker upp i kommande inlägg.

Ha en härlig lördag!

Fruktansvärt gott och är enklare än vad man tror.


Baconlindad färskostfylld fläskfilé med ugnsrostade rotfrukter och grönpepparsås

ca 4-6 port

600 g fläskilé
1 ask Creme Bonjour grekisk vitlök
2 paket bacon
salt och peppar

Putsa filén. Salta och peppra runt om. Skär ett snitt i filén men inte ända ut, då kommer osten att rinna ut. Fyll snittet med osten. Lägg ut baconet som en matta och vik runt filén. Bind ihop med steksnöre och bryn runt om i smör. Stick in en termometer i den tjockaste delen. In i ugnen på 175 grader tills köttet visar 75 grader. Låt vila en stund innan du skär upp.

8 stora potatisar
3 stora morötter
rapsolja
salt och peppar

Skala rotfrukterna och skär i klyftor. Lägg på plåt och på med olja, salt och peppar. In i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter. Jag gillar när de är lite knapriga, så jag kör dem lite längre.

Grönpepparsås:

5 dl grädde
2 msk grönpeppar
1 köttbuljongtärning
0,5 grönsakbuljongtärning
1 skvätt soja

Slå grädden i kastrull. Mortla grönpepparen och i med den. I med buljongtärningar och soja. Koka ihop till lagom konsistens. Red eventuellt.



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar