söndag 28 december 2014

Parmesanknappar

Ur senaste Matmagasinet, härliga tilltugg med ostig smak. Något för nyårs, kanske?


Parmesanknappar

ca 75 små knappar

100 g smör
2 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
3 dl finriven parmesan, 60 g

Garnering:
1 dl finriven parmesan, 20 g

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Bryn smöret i en liten kastrull på medelvärme. Passa noga så det inte bränns. Det ska få en nötbrun färg.
Låt det svalna.
3. Blanda mjöl, salt och parmesan i en matberedare. I med det avsvalnade smöret. Låt den bottensats som inte fastnat följa med. Kör ihop till en deg. Dela den i tre bitar och forma rullar, 2-3 cm i diameter. Svep dem i plastfilm och låt ligga i frysen i 30 minuter.
4. Skär rullarna i 0,5 cm tjocka skivor och lägg på bakplåtspappersklädd bakplåt. Strö över parmesan.
5. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.




-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar